FORTÆLLINGEN OM BRIAN OTHMER
Susan og Siegfried Othmer fik en søn, der siden fik forskellige diagnoser – herunder epilepsi.
Efter 8 træninger så forældrene en mærkbar forandring, og i sin levetid (1969-1991) fik Brian over 100 træninger, og trods flere diagnoser var han i stand til at studere og klare sig selv.
Brian er årsagen til at parret Othmer begyndte at interessere sig for neurofeedback tilbage i 80’erne.
Neurofeedback kan have en meget positiv effekt på anfald og andre udfordringer.
Med epilepsi følger ofte også andre udfordringer, som neurofeedback kan have en positiv effekt på f.eks.:
De fleste oplever en forbedring, når de gennemfører et forløb.
Hvis du gerne vil vide mere om et specifikt emne, så ring eller skriv til mig og lad os få en snak om det, der optager dig.
Neurofeedback og epilepsi
Neurofeedback er undersøgt i en lang række undersøgelser, men også i meta-analyser, hvor man systematisk har kigget på forskellige forskningsforsøg, sammenlignet og kigget efter potentielle fejl i studierne. Her har neurofeedback vist sig effektiv i studier dateret tilbage til 1970.
Gennemsnitlig fandt man 61% reduktion i antallet af anfald. (Tan et al. 2009)
“Neurofeedback er et alternativ til at hjælpe mennesker med epilepsi, enten i samspil med medicinen, eller når medicinen slet ikke virker”.
(EEGInstitute.dk)
—
“Epilepsi fører også til andre udfordringer i hjernen, såsom de kognitive færdigheder hvilket påvirker vores hukommelse og kognitive funktionsevne. Neurofeedback har vist effekt på kognitive evner hos en lang række udfordringer og diagnoser”.
(EEGInstitute.dk)
Måske er du eller en af dine nærmeste stå påvirket af epilepsi, at det fylder rigtig meget.
Måske har du allerede talt med mange, været i mange behandlinger, prøvet meget og måske orker du ikke fortælle tale med flere fagpersoner.
Måske er der ikke energi til at prøve mere selv, eller måske er de første skridt trådt på en ny sti, men der mangler lidt energi.
GODT NYT 🙂
Neurofeedback er “samtalefri”, når først vi sammen har udfyldt en symptomtracker og er enige om fokus for forløbet.
Med et forløb i neurofeedback kan du opleve, at der sker ændringer uden at du skal være bevidst om at træne, ændre vaner m.v. Træningen foregår i din underbevidsthed, og din vigtigste opgave bliver at slappe af, mens du træner.