Søvn og urolige ben

MICHAEL’S FORTÆLLING

Michael begyndte på et forløb med neurofeedback, fordi han gerne ville være mere frisk om morgenen. Før forløbet vågnede han ofte med hovedpine. I løbet af forløbet har dette ændret sig, så han nu vågner og er mere frisk. Han vågner med en oplevelse af, at hans drømme er drømt færdigt, hvilket opleves som rart.

Andre træner fordi, de har svært ved at falde i søvn eller sove en helt nat uden at vågne. Andre igen oplever smerter/uro i benene (restlegs legs), som generer ved sengetid eller i løbet af natten.

Uanset om restlegs legs er en stor eller mindre ting for den enkelte, så opleves det behageligt, når det forsvinder og nattesøvnen forbedres.

Ift. søvn, så har flere haft glæde af at træne, da de har oplevet mere kropslig og mental ro ved sengetid, andre fortæller, at søvnen har en bedre kvalitet. Fælles for de fleste er, at de i en periode får mere livlige drømme. En enkelt har oplevet at mareridt forsvandt og søvnen dermed blev bedre.

Neurofeedback kan have en meget positiv effekt på søvn – uanset om du har svært ved at falde i søvn, sover uroligt, har mareridt eller lever med natterædsel.

Flere af dem, der træner hos mig, er udfordret på søvnen. De oplevede en forbedring på en eller flere af disse områder:

 • De kom til at sove mere
 • De sov bedre
 • De var mere friske om morgenen
 • Det blev lettere at falde i søvn
 • Drømme blev “drømt færdigt”
 • Der kommer mere ro på
 • Nattesøvnen bliver bedre
 • Den generelle sundhed forbedres
 • Humøret bliver bedre
 • Fordøjelsen bliver bedre
 • Det bliver lettere at være i uvante situationer
 • Det bliver lettere tage skridt i nye retninger
 

Mange oplever en forbedring efter forløb med neurofeedback. Længden af forløb er individuelle, men der skal trænes mindst 20 gange for at opnå den gode varige effekt.

“Søvnproblemer opstår ikke kun som et primært symptom hos patienter med søvnløshed, men kan også forekomme ved mange andre diagnoser som et sekundært symptom. Der er adskillelige rapporter om effekten af neurofeedback til søvnproblemer”.
BEE Medic, 2021

Forældre
Forældre
Læs mere
Før opstart lå udfordringerne højt på en skala fra 1-10. Fire uger efter afsluttet forløb opleves udfordringerne lavt på samme skala. Vi oplever en tydelig forandring. Vores datter har mere overskud og balance.
Forældre
Forældre
Læs mere
"Vi mærkede en forandring indenfor den første uge"
Tidligere
Næste

Neurofeedback og søvn

“I overensstemmelse med denne forskning og nuværende kliniske viden vil vi angive, at neurofeedback skal integreres i behandlingen af klienter med søvnløshed eller symptomer på forstyrret søvn og andre indikationer, der resulterer i søvnproblemer.

“Også i tilfælde af udbrændthed, hvor søvnproblemer går hånd i hånd med andre symptomer, viste
neurofeedback sig at hjælpe med at afhjælpe problemerne. Interviews afholdt med patienter der overlevede kræft viste, at Neurofeedback i mange tilfælde har bidraget til at mindske søvnproblemer meget hurtigt”.

(BEE Medic)

Søvnen kan påvirkes pga. tankemylder, angst, depression, PTSD, frygt, mareridt, nattesved, hedeture, urolige ben m.v.

Alle udfordringer i forhold til søvn kan forbedres med et forløb i neurofeedback..

Måske er du eller en af dine nærmeste stå påvirket af den manglende søvnkvalitet, at det går ud over mødetiden i skolen eller engagementet på arbejde.

Måske går det ud over din generelle trivsel og livskvalitet.

Måske er der ikke energi til at prøve mere selv, eller måske er de første skridt trådt på en ny sti, men der mangler lidt energi.

GODT NYT 🙂
Neurofeedback er “samtalefri”, når først vi sammen har udfyldt en symptomtracker og er enige om fokus for forløbet.

Med et forløb i neurofeedback kan du opleve, at forandringerne kommer uden at du skal være bevidst om at træne, ændre vaner m.v. Al træning foregår i din underbevidsthed, og din vigtigste opgave bliver at slappe af, mens du træner.

Vil du vide mere?