Kroniske nervesmerter

Neurofeedback kan lindre på de kroniske smerter og følgerne. Diagnoser stilles af fagfolk. 

——————

Kroppens følenerver samles i rygmarven med retning hjernen, hvor hjernen analyserer signalet. Med impulser fortæller følenerven hjernen, at noget gør ondt, og derved får du smerteoplevelsen.

Denne smerteoplevelse som ved de kroniske nervesmerter eller kroniske smerter i det hele taget, tærer på kræfterne.

Kroniske nervesmerter og smerter som følge af COVID-19, kemobehandling og gigtsygdomme kan i mange tilfælde lindres med neurofeedback.

Der kan opleves forbedring på flere af disse områder:

  • Smertelindring
  • Ro på nervesystemet
  • Der kommer generelt mere ro på
  • Mere livsglæde og livskvalitet
  • Mindre hovedpine
  • Nattesøvnen bliver bedre
  • Fordøjelsen bliver bedre
  • Bedre hukommelse
  • Bedre koncentration
  • Det bliver lettere tage skridt i nye retninger

Mange oplever en forbedring efter forløb med neurofeedback. Længden af forløb er individuelle, men der skal trænes mindst 20 gange for at opnå den gode varige effekt.

Måske er du eller en af dine nærmeste stå påvirket af de kroniske smerter, at det går ud over sociale aktiviteter, livsglæde, nattesøvn m.m.

Måske synes du ikke, at medicinen hjælper nok eller måske ønsker du ikke at tage medicin.

Måske har du allerede talt med mange, været i mange behandlinger, prøvet meget og måske orker du ikke fortælle flere fagpersoner om din tilstand.

Måske er der ikke energi til at prøve mere selv, eller måske er de første skridt trådt på en ny sti, men der mangler lidt energi.

GODT NYT 🙂
Neurofeedback er “samtalefri”.

Når først vi sammen har udfyldt en symptomtracker og er enige om fokus for forløbet, så kan træningen starte.

Har du mange smerter skal du forvente et forløb, der strækker sig gennem længere tid.

Med et forløb i neurofeedback kan du opleve, at forandringerne kommer uden at du skal være bevidst om at træne, ændre vaner.

Al træning foregår i din underbevidsthed, og din vigtigste opgave bliver at slappe af, mens du træner.

Forældre
Forældre
Læs mere
Før opstart lå udfordringerne højt på en skala fra 1-10. Fire uger efter afsluttet forløb opleves udfordringerne lavt på samme skala. Vi oplever en tydelig forandring. Vores datter har mere overskud og balance.
Forældre
Forældre
Læs mere
"Vi mærkede en forandring indenfor den første uge"
Tidligere
Næste

Neurofeedback og nervesmerter

“Forskellige publikationer har undersøgt neurofeedback som en metode til behandling af nervesmerter hos mennesker med rygmarvsskade.

En undersøgelse rapporterer, at oplevelsen af smerten falder under neurofeedback sessioner, og at lindring fortsat bliver rapporteret i mange tilfælde, selv en måned efter afslutningen af forløbet.

Hos mennesker med skader på nervebanerne som følge af kemoterapi er presset af smerter og føleforstyrrelse høj, på grund af den allerede vanskelige situation.
 
Især i sådanne tilfælde kan milde terapier som neurofeedback, som fører til lindring af smertesymptomer, have en stor fordel.
 
14 mennesker med smerter efter helvedesild modtog neurofeedback i en randomiseret dobbeltblind undersøgelse. Resultaterne viste at metoden kunne forbedre regulering af smerteopfattelsen.
 
Behandlingen af trigeminus neuralgi er blevet undersøgt i et casestudie, hvor neurofeedback blev brugt i kombination med andre metoder.
Afhængigt af elektrodepositionen blev det konstateret, at en reduktion i smerte kunne opnås”.
 

(EEGInstitute.dk)

Der findes studier, artikler og forskning på en mange områder, som dykker ned i effekten af ILF neurofeedback i forhold til ADHD/ADD, angst, hovedpine  samt andre fysiske og psykiske lidelser.

Hvis du gerne vil vide mere om et specifikt emne, så ring eller skriv til mig og lad os få en snak om det, der optager dig.

Vil du vide mere?